Friday, May 18, 2012

Heartbreaking Lagi

Selain tragedy dompet Prada yang menyakitkan jiwa raga I,there's another sad sad tragedy yang yang berlaku between I and lelaki ini yang menambahkan lagi sakit yang sedia ada and I memang tak ada kekuatan untuk menulisnya in this blog.Mengenangkanya saja sangat menyakitkan.Too much in pain.I was emotionally broken and drained but selepas beberapa hari I baik baik saja.

Today barulah I perasan(da lama tak ngadap),Kak Apam fefek merenyam telah pon changed her blog setting to be private.Kelas you Kak Apam.Why?.Ada orang serang you lagi ke cause suka suka bagi statement terlampau?.I baru terfikir nak letak your blog's link and your super ghairah pictures in my blog(alah macam yang you penah buat kat I dulu).Well,I know that you're looking for tis blog too then boleh la you mengadu to laki I yang dulunya was yours juga.Kalau you da jumpa nanti please tell him for your sake.Eh,bukan ke lelaki ini da tahu?.Cause ada one time tu kan I penah borrowed his iPad to update tis blog tau.Kak Apam,we know about this game and we're gonna play it sampai habis.

Myfriend Ad5 told me that her centa mati was left her for another ****,harap harap this time berguna la **** tu cause I kenal baik with the centa mati too.Centa terlarang yang dipertahankan for almost a decade itu.Macam percentaan I and Fernando pulak.Nak juga...As a friend,I menasihatkan her to be patience and move on ajelah kata I lagi.After that I was thinking,pandai betul I nasihatkan orang.Yang I ni tak reti reti pulak nak move on.Tahan pulak I menderita sampai 5 tahun.And until now I heard both of them masih la sharing the same bed at night.Kata Ad5,her centa mati itu was good in bed and it hard to find yang serupa itu.Macam gitu la jadinya bila da tak 100% centa(bila da ada penganti lain kira tak centa sangat la kan) and yet still tidoq in the same bed.Sex and centa tu sometimes sangat mengelirukan.Kalau tidak tak ada quote yang berbunyik,"women give sex for love,men give love for sex" and the truth fact is jantan ni selalunya nakkan sex because nak keluaqkan air yang da sampai kepala.Actully,I was pity her because I tahu percentaan yang so hard and complicated sebegitu memang tak mudah untuk dilepaskan.Dear myfriend Ad5,I wish you're strong enough to let go...Ketahuilah sayang dalam percentaan ini selalunya there are 2 possibility whether someone will hurt us or we hurt them.

To Kak Apam,I admit yang I ni tak ramai kawan in the pasebook or in the blog macam you cause I kan sombong but yes I memang jealous dengan dress ungu morahah you itu and please la tak ada nya I jealous dengan your famousity,tak penah I denga perkataan macam ni or it because I ni tak belajaq tinggi macam you?.Then setelah I google baru la I tahu sekolah mana yang ajar tis to you...Sorry la I tak tahu.hikss...

Monday, May 14, 2012

Tak semudah kata-kata

I don't find the strength in me to write about this topic actually cause membuka pekung didada ini serupalah dengan menyakiti hati yang memang sedia sakit ni.But apa lagi pilihan yang I ada?.Duduk jauh diperantauan dan bersendirian.How I wish I could at least talk to mysisters about mydisaster marriage but the truth is I tak sanggup melukakan banyak hati.Well,It always senang bercakap cakap daripada melakukan apa yang dicakap cakap kan itu.Just like when people asked me to pack my rete benda then berambus away from this house.

There was a time that I really really loved him,laki I kan.Beside,get excitement between two legs kan memerlukan perasaan cinta.Enough la duk bagi statement it because of tanggungjawab ,biah oi or like Kak Apam fefek merenyam suka duk cakap"ter*****".Mengaku je la yang fefek you tu sama gatal dengan jejari gemoks you itu.Hal dalam bedroom pon nak propa in the pasebook .Ok back to cerita laki I,specially bila his mood sangat baik like tak menyakitkan jiwa raga I dengan kata kata yang mega haram jadah etc but then rasa centa itu tak pernahnya bertahan more than 1 week.He quickly turned out to be the jantan I hated most.Ye,I tak cakap yang I tak pernah rasa bahagia sepanjang pernikah ini(boleh dibilang dengan jari).I da penat actually,sama penat dengan orang orang yang duk membaca keluh kesah I.Why is so hard to walk away from this marriage?.Ada saja yang menghalangnya which I can't write about it in this blog.Terlalu peribadi and I've swallowed hard in my throat.Sakitnya Tuhan saja yang tahu.

I've heard lots of hearsay specially from orang orang yang da berbelas puluh tahun mengadap pahit manis perkahwinan,some from mymak.The first 2 years of marriage ni selalunya sangat mencabar cause masih dalam proses nak sesuaikan diri but in my case hari hari yang I lalui sangatlah menyakitkan jiwa raga I and him too I guess even da lepas stage terkejut terkejut dengan perangai each other.Both memang tak sesuai hidup bersama.He's actually was verbally abusive me,the most selfish,inconsiderate,a control freak and immature jantan that I have ever met.I can't live the rest of mylife this way.I tak tahan sangat.

I wish I left him years ago,after dihalau,dihina dan dipukul.His parent begged me to stay.But my feeling haven't changed at all.Bertahun tahun I cuba ikhlas kan hati I dengan ketentuan ini.Menerima apa adanya.Ini lah karma,even mati mati I tak percaya karma,yang I tahu dulu I and Bang Hj selalu la duk buang masa at Karma,Hartamas.Ada lagi ke tempat ni?.I want to be out of this marriage.Kalau boleh hari ni juga but ketahuilah yang I terikat dengan batas batas agama dan seribu satu alasan yang mengikat I.Why is such a crime???

I don't want to hurt many people(both family) but I don't want to be like this for the rest of mylife either.I don't think that laki I happy with me either and I don't know his reason for staying.I tahu any conversation yang melibatkan hal cerai berai ni akan berakhir dengan drama air mata while I sendiri masih tak berpekerjaan.Laki I tak izinkan I berkerja at ****.Kata him,I tak sesuai kerja as PA.Kalau I suka suka terima kerja sebegitu without his permission,I boleh jatuh kepada nusyuz and yes I really really need some advise from the bijak pandai one about this issue.What if I leave this house without his permission?.What will happen to me?.At this point I have to decide that enough is enough.I can't stay in this marriage anymore because I penat sangat...I tahu yang I juga bersalah.I have my fault too.I've done things that have hurt him.Like mengata him in this blog and I have a lot shame and guilty actually.So I think it enough to putting all the blame on him sesaja and I wish I could do this without hurting him...

Sekian,keluh kesah untuk hari ini...

Wednesday, May 9, 2012

Begitulah Cinta

I tried to be very very strawberry honest with myself in this post.Biaq p la if ada yang suka suka nak label I as a psycho ke apa cause a person like me yang sudah bertahun tahun lamanya hidup as if melukut ditepian gantang,sudah terbiasa pon dengan seksaan zahir batin.I will swallow to ease the constriction in my throat.Nak dipendekan cerita,I was in Kuala Lumpur for the past 5 days ago.Menguruskan hal pindah randah ni bukan senang actually,nak nak lagi for the person like me yang serupa tak ada laki.Serba serbi I la yang kena arrange.I sorang la yang tak habis habis packing all the rete benda in this house,as if balu yang baru kematian laki tercenta.

Untuk menghiburkan hati nan lara ini,I went to Pavillion dan sekitarnya(include KLCC tempat berdating rindu rinduan I and the Hj Tembam)with mak datin dotdot and the duke's family.Saja la jalan jalan cuci mata.Niat dihati I yang terluka ini adalah untuk membeli sepasang jeans putih atau hijau but then selepas tawaf kesana kemari,I was found plus berkenan dihati adalah jeans from Tommy Hilfiger yang berhaga 500$++.I can't afford it lah nak membelinya cause banyak benda lagi yang I nak kena beli,yang kat Gap tu murah le sikit but tak hade size.So melopongs la I dibuatnya.Oleh itu I pon berkira kira la nak belikan dompet for laki centa mati I itu cause tak sampai hati pulak bila I tengok dompet Pradok him yang rabak menanti hancuq itu.So diam diam I bought juga that dompet yang sebijik macam Bang Hj's dompet,but diffrent color la kan.Alah...the one yang I beli as a parting gift tu la.Then bila sampai at duke's house I pon bagi that dompet to lelaki ini then he asked me,"why la you ni suka membeli unnecessary thing like this,yang".(oh,dipanggilnya I sayang you).Then I told him that dompet cost me tak sampai 200$ pon beside I beli because I tak sampai hati tengok dompet him yang rabak itu.I told him lagi,pakaila dulu that dompet and once I berkerja nanti I will belikan dompet yang lagi kelassss then the Pradok.

The next morning,I found that laki I still tak tuka pakai dompet yang I beli dengan penuh rasa cinta itu then I asked him la awatnya kekanda tak mau pakai that dompet,tak suka ke?.Then dengan slumber laki I jawap,"actually I sayang dompet pradok I ni.da almost 7 years I pakai,beside koyak sikit kat dalam ni.Masih boleh pakai lagi".What the ef la.Sanggup tu I tak beli headband at evita peroni because of him.I tanya him lagi,"so you memang tak mau this dompet la ye?.tak apa la I simpan,but frankly said your pradok tu memang da rabak sangat,kesian I tengok".Dalam hati I da berkira kira nak hantaq that dompet to Bang Hj's office.Eh suddenly laki I memberikan statement yang sangat menyakitkan hati ini.I said,"what?ulang lagi apa you cakap tadi".Boleh pulak tersengeh sengeh then he said,"this wallet very expensive tau,someone yang I sangat sayang belikan".Sial la,perlu ke bagi tahu I benda benda macam tu,saja nak bagi I hot.Ok fine pakai la sampai you berjanggut nanti,ada I kisah?.After we had lunch baru la laki I tukar pakai that dompet then I saja la teased him,"eh mana pradok from someone yang sangat you sayang tu?tak apa ke you pakai dompet murah ni beside if someone tu tahu sure hancuq luluh".The best part is bila mak datin dotdot jadi nasik tambah,"Ye la bang,dompet you tu da buruk sangat mommy tengok".Sayang mommy very very much!.Laki I diam seribu bahasa.

Well,this time I'am very sure tak mungkin la Kak Apam fefek merenyam yang bagi that pradok.I tidak cuba look down on Kak Apam.Yes,Kak Apam dulu berkerja juga dan setakat branded items macam pradok tu semua orang pon tahu but if Kak Apam yang bagi of course la pradok tephi jalan mari,just like her handbag.Tak loser la I nak siasat siapa geranganya yang bagi.That not myproblem.Lain la if bagi after menikah dengan I kan then siap action lagi bagi tahu I(if i tak tahu tak apa lagi),memang I cari sampai dapat.Cemburu tandanya sayang kan.puih...Hati I memang sangat marah dan cemburu.I myself tak penah pon tell him about segala rete benda peninggalan Bang Hj or Fernando.In fact his favourite mug tu pon pemberian Bang Hj but idak la I tell him about that,karang pecah berderai pulak dibuatnya.

Masa I berkemas kemas boleh pulak I jumpa that pradok then apa lagi,I humban le kedalam tong sampah kat bahagian atas sekali cause senang sikit nak bagi laki I tengok nanti.I kan isteri yang sangat memahami.And I can see sedihnya muka him bila terpandangkan that pradok.Try la you kutip menatang tu depan I if nak tengok amukan 3.0,at duke's house pulak tu.

Bang Hj ridiculed me about cincin morahan pemberian him dulu by saying,"selama ni I tak penah tengok pon you pakai,why baru sekarang you nak pakai?.awat you menyesal ka cause tinggal I dulu?".