Tuesday, November 27, 2012

drama&betrayed


Beberapa hari yang lalu Kak Hapam texted me bertanyakan khabar,saja la tu kan berdrama.Da tak ada keja sangat.She asked me da pindah kay elle ke belom then siap tanya lagi,"sorang or both?".Sempat lagi tu duk bertanya pasal laki I.Dasar pompreng jalang.I pon apa lagi da orang bertanya kan so harus la I jawab straight to the point.I'm not like her,tak reti nak berkias kias segala.I tells her yang I da pindah sini since last Idul Fitri then I asked her back,"eh tak kan la laki I (laki dia jugak) tak bagi tahu you about tis?.Of course la dia ikut sekali,laki I (lagi) kan".Begitu aku jawab.

once a jalang,always a jalang.Dah tahu lagi la sibuk duk bertanya.Ko cakap je la yang ko tu sangat bahagia cause laki aku ada kat sini,senang sikit nak p gentel fefek ko, incase berdenyut denyut je tak nak stop (aku ke yang bagi statement serupa haram jadah ni???). Pompreng tu sah sah la denied.She tells me,dirinya yang gatal fefek itu da lama tak contact laki I.Tak contact my ass lah.Ko ingat aku ni bodoh sangat ke Kak Hapam oi???.I don't give a shit pon if I found out yang both of them da start p menyundal.Ye la laki I mesti excited nak ramas tetek Kak Hapam then nak tengok anak tiri yang so cute tu lagi.Khennn...I yang was struggled duk menjaga kecsucian rumahtangga(puih...) yang retak menanti belah ni pon da terlepas jugak p jumpa si Hj tua tu,once.Thank God cause perasaan centa itu memang da tak hade langsung,if not aku pon nak jugak tunjuk skill menyundal.I'll be eating alive if Bella baca statement berani mati serupa ini.Well,it's just cakap cakap pompreng emo,snobb bitch Khennn.

Laki tercinta I pulak since balik sini memang sangat sangat busy.Keluar rumah early in the morning then balik malam,sometimes dekat nak subuh baru balik but why la duk bising tak cukup duit je.Nak beli eyeliner I yang regenya tak sampai 100$ tu pon bertangguh tangguh,beli gadgets baru almost every month ada pulak duit ye.Dasar...I was the one yang duk spend more time in this house.Dia tak ambik tahu pon,if aku bawak jantan balik rumah hari hari pon dia tak akan tahu.Hiks...

Bella tells me to jaga diri dan jangan makan hati.Yes I did.Lately ni memang jarang berperang mulut dengan him but ada la sekali sekala tu aku bahasakan that jantan, cause da tak tahan sangat.End up I jugak la yang duk bergenang air mata.The things is I had said my peace.Since adik beradik I tahu yang diri ku berbadan dua,my sister start la duk membeli segala macam supplement for me.Ubat to reduce morning sickness la,tambah darah lah,etc.Bella,everytimes balik from outstation mesti beli kan baju for my unborn baby.Tak sabar nak dapat anak sedara baru(Bella tak ada anak).My Kak Ngah pulak duk belikan I baju.Kata Bella,my maternity clothes yang dulu dulu tu da outdated.Ye la that time I was in Bandar Puaka,celah mana nak cari baju serupa at H&M tu?.Why orang kat Klang Valley ni especially kawan pasebook I, so obsessed about H&M?.I wonder if Kak Hapam tahu p beli baju at H&M sure riuh kat pasebook.Sempat lagi I mengata...

Tak ada apa yang berubah and I know that he will never change just like what I want,laki I still macam dulu jugak.Tak hingin pon dia nak temankan I p check up or anything yang berkaitan dengan anak dalam perut I ni.Jauh sekali nak bertanya khabar.I la sorang sorang duk tunggu turn p check up,everytimes I muntah terbelahak cepat cepat dia lari and when it comes about mengidam lagi la dia tak ambik kisah.So I memang tak koser nak p merengek kat dia.I mengandung da berapa bulan pon dia tak tahu.That day ada orang tanya him,then boleh pulak laki I p tanya I back."eh yang(laki you panggil I yang,Pam),you pregnant da berapa bulan ye?".I tells them,da nak beranak pon ni.

Walau pon terluka,I baik baik saja...


Monday, November 26, 2012

teringin



I mengidam tis pisang bakar since last week lagi.Celah mana nak cari?.


Friday, November 16, 2012

when enough is enough



Bang Hj texted me from Indonesia,I thought after that drama orang tua tu da give up but dia buat macam tak ada apa je.I yang berhati batu,reply ikut suka suka hati.Then he asked me,awatnya I tak reply yesterday?.I tells him because I tak ada masa nak p topup my phone then sempat lagi I kena kan him,you tu nak suruh topup 10$ pon payah(tak pernah actually).I memang tak koser la nak contact orang tua tu unless ada benda penting.Sudahnya orang tua tu kecik hati.Why should I care nak menjaga hati kawan serupa itu?.

Bella(my sister) pulak keep remind me to stay away from that Hj.I tell her,yes I did. Since I balik KL baru sekali je I p jumpa orang tua tu and please understand my situation,it will be so much harder for me untuk terus melupakan si tua tu, cause we used to be like tis(kawan suam suam kuku) since I menikah dulu.Bukannya I berscandal pon dengan si tua tu.Well,sewaktu zaman centa mati dulu I did berjanji bulan dan bintang to the Hj.I promised him that I will always love him(and so many many janji kap lam) dan kalau dah takdir yang centa mati tu tak kesampaian,I tak akan pernah melupakan dirinya and until today even we both adalah serupa catdog,paling lama pon sebulan dua je tak kawan.Kata Bang Hj,I kena cursed dengan janji janji I dulu.puih...Janji palsu orang tua tu lagi la tak terkira banyaknya.

Ada la few times bila I balik to my parent's house,orang tua tu nak datang jumpa I.Please ok,neighbours kat sana mulut longkang,tak worth it langsung I nak tebalkan muka tahan malu because of orang tua serupa itu.Ada sekali tu pulak tis orang tua sibuk la nak datang to my house cause he knew laki mithali I tu selalu balik malam even on weekends.Nak tengok rumah katanya.I tells him,berhenti berharap la bang cause I tak akan pernah bawa jantan lain masuk to my laki's house even yang menggoda I itu adalah Abang Bond.

I tahu about few people yang ada habit duk menyundal dengan scandal masing masing time laki/bini was not at home.I just wondering why???.Hadap sangat nak berkongket p la check in tak pon kalau da desperate sangat tak berduit pulak tu so p la jerk off behind the tree sana.For me (yang tak sesuci Kak Hapam) even my marriage ni terang terang la tak akan bahagia but I tak pernah lagi terfikir nak buat perangai serupa itu,because rasa hormat itu masih ada.Before p Indonesia that day tis orang tua tells me,ada sorang pompreng try to seduce him through pasebook(peduli apa aku?).I tells him,ajak la jumpa mana tahu boleh adjust.Sometimes tu kan I don't get it apa la tis orang tua try to do?.It was obvious apa yang perasaan centa I itu da tak ada langsung and it impossible to bring the love back,kerana hati ini telah dilukai...


Thursday, November 8, 2012

berhenti berharap


Bertahun hidup bersama jantan yang tak cintakan I (tapikan at night bila horny tahu pulak duk meraba between my legs) adalah sangat menyeksakan jiwa raga.I don't understand why la panjang pulak jodoh I dengan tis jantan even asal gaduh dalam pale otak I ni memang ingat nak bercerai je and now tak payah tunggu gaduh pon I memang nak bercerai sangat sangat cause da tak lalu nak hadap him.Had enough la kaedahnya,mana taknya da sampai tahap we don't even know what we argue about.

Today suka la I nak membuat announcement disini yang I sudah pon bebadan dua (yes you're right anon) and only God know how terkejut beruknya I with tis unexpected news but I believe pasti ada hikmahnya.After I lost my one and only baby Zara,I selalu berdoa agar suatu saat nanti Tuhan izinkan I untuk memiliki zuriat lagi but not with tis jantan.At first I memang ada terfikir nak p buat abortion,almost every morning I menangis duk memikirkan what will happen to me and tis unborn baby specially bila terkenangkan what was happened to my last pregnancy dulu.The worst part is bila fikir about duit, financially sah sah la I tak mampu(I kan serupa tak berlaki), tu belum kira perangai laki I yang tak serupa jantan yang dah berbini and am sure he will treat me like a shit even yang dalam perut ni sah sah anak dia.Tears drop...

After second checkup baru la I came to my senses, terfikir about dosa pahala and of course about mati too.Bila tengok at the scan's monitor my heart beats so fast and I can feel it, it's a love at first sight (that time I was in bandar puaka lagi) and I cried...Then baru la I tell him about this and of course la laki I was berok surprised too.He said,"nak buat macam mana terima je la,Tuhan da bagi kan.Itu rezeki".Macam la I ni bodoh sangat jantan oi...Ok enough about mengandung's story.

Disini lebih baik cause I can always menebeng at my parent's house and the best part is adik beradik I ada to support me (how I wish you were here too Bella),specially with my health condition yang so so ni kan tapi tu la yang tak bestnya bila dah selalu sangat jiran tetangga my parent tengok I kat sana without laki terchintaik so the rumors spread by it self,dasar mulut longkang.Neighbour depan rumah boleh pulak tanya I,"da duduk rumah mak terus ke?".So sial betul la,very the kampung minded!.In other words that agony mak cik try to say yang I ni sudah menjada la tu.Saja nak buat makapak I sedih.See macam mana la I nak menumpang at my parent's house bila betul betul becerai nanti???.

Talk about Bang Hj,I met him last month(finally).As usual he'd fetched me at KLCC after work.Merasa la I naik kete baru the binik.Konon la p test drive mecedis and pigot segala,sudahnya kete buatan Malaya je yang you mampu beli.Tak malu ke binik you p keja naik kete macam tu bang???.Seperti yang I jangka,after bertahun tahun tidak bertemu Bang Hj still the same,tak banyak berubah and orang tua tu comment about my new style (for him baru la kan).He said I tak sesuai bertudung then sempat lagi orang tua tu bagi I tips berfesyen,katanya why not I try tudung macam Yuna.Suka hati I la kan.Dia tak tahu tudung ariani I lebih mahal than the binik's scarf yang duk cover leher yang da berkedut tu. Well I still remember bang,you memang tak suka pompreng bertudung that why your binik yang lagi few years nak masuk 50 tahun tu still togel lagi(no offend ye),anak imam katanya...I know bang, your binik tu cukup sangat la the packages as the binik idaman(diva la katakan)but kan I wonder why la you still menyundal siang malam ye?.Sebab da berkedut sana sini just like you kan??? (excuse my language ye bang,hampon...don't serang I from Makasar ye).

Pertemuan dua hati itu berakhir dengan argument yang mengharukan when I talk straight his face yang I tak akan dan tak pernah terfikir pon nak berscandal dengan him and please respect my decision and my status too.Of course la si tua tu tak puas hati then he asked me pe kejadahnya selama ni he was waiting for me bertahun tahun?.Kalau bukan scandal what should we call tis bloody relationship status?.I tells him yang tak pernah pon I beg him to tunggu I bertahun tahun,he can come and go to hell ikut the binik's angin menopause and tell me why should I care about tis bloody relationship status?.There's no such thing la,we're just friend and not teman tapi mesra like laki I (jantan tak guna) and si Hapam fefek merenyam tu ye,full stop.Scandal pe kejadahnya?.All tis while apa yang si tua tu buat for me?.Cinta from him sah sah la palsu and if I gatal sangat nak berscandal banyak lagi ikan kat lua sana tu.I had enough of sardin tua.

Kata orang the first love is always the hardest to forget and I thought I had forgotten him but I was wrong.Nak melupakan Fernando adalah sangat hazab(tak semudah nak melupakan Bang Hj) even I myself yang p gatal menikah dengan jantan lain dan since berada di KL ni I was so terrified of terserempak him in town cause KL ni bukan besar mana kan.Soon or later sure jumpa punya.Nak nak lagi for the kaki rayap like me.When I tells tis to Bella,she asked me stop think about Fernando.Ish...am not gila talak ok,it because of I have a lot of shame and guilt beside that during weekday I will bersendirian kesana sini without laki,balik rumah parent pon sendiri.Nampak nau la yang I ni sangat kesunyian and pathetic.Harap weekends je la baru berteman but still without laki terchintaik.It so obvious,tak reti la I nak pretend yang kononya my marriage was so happy like my friend in the pasebook sana.Geng seperonggengan pon macam da tahu je about my disasters marriage but I buat tak paham je la.

Just recently I heard that Fernando was menghintung hari nak menikah(we lost contact since last June).Pompreng kureng berotak tu pulak duk kompang about the cencen tunang yang berege 3k,itu je ke yang ex-laki I mampu beli untuk you???.Kalau dapat Forevermark tak tahu macam mana la agaknya.Just make sure gambar tak senonoh you tu tak sampai ke tangan the royal family ye pompreng.

So many things happen lately and since berbadan dua ni I jadi makin sensitive and sometimes it's just hard to control what my heart feels.