Tuesday, May 28, 2013

kasih tak sampai...



image diatas adalah hasil baik punya cilok from my setazah friend in the pasebook.


I'am not the good wife,bukan binik mithali la kaedahnya aku ni Kak Hapam oi...by the way I bukan nak bercakap soal agama cause I do realized yang my knowledge and understanding dalam bab bab agama ni tak setanding my pasebook's friends.I admit yang I tak layan that jantan dengan baik apatah lagi bersopan santun dalam segala percakapan dan tindakan(just like him la),nak nak lagi time hangin aku tak baik.I've changed too much since cinta itu tiada lagi.

As the binik,I masih buat lagi hampir semua perkara perkara yang dinyatakan diatas.So far I masih taat setia pada him,semua perintah dan suruhan that jantan I turutkan dan bab menjaga rumah tak bertangga berserta anak anak (cause mommy sayang Zara&Adam so much) him pulak tak usah cakap la.I serahkan jiwa raga gitu,that why la aku ni da serupa orang gaji dibuatnya.Walaupon tak cinta,segala bulu bulu yang ada aku tolong potongkan okey.Yes I bolehla disamakan dengan some other betina materialistic yang lain,banyak kehendaknya but since berlakikan him(jantan berpenyakit Hj Bakhil syndrome & tak tahu tanggungjawab as a husband)maka I adalah redha dengan pemberian him,kalau mintak pon tak mungkin dapat so diam diam sudah.

Bila da tak cinta tu bukan ke lebih baik berpisah daripada terus menambah dosa yang sedia ada.Why baru sekarang nak cakap about a family?.Because of Adam katanya...nak Adam ada proper family.Eh,da lupa ke macam mana you&kaom kerabat you layan I masa sarat mengandung dulu?I don't think yang I mampu terus bertahan in tis house cause I tak nak bazirkan usia muda I dengan bersedih dan mengharap kasih yang tak kesampaian tu.Soon Adam akan tahu juga the truth fact about tis marriage.Just like Bella and her ex-jantan malaya,I knew that she tried so hard to save their relationship but tak menjadi juga cause cinta yang pernah ada dulu pergi entah kemana.Berpisah adalah the best solutions even banyak hati yang terluka.I'am the first person yang tahu about that news and of course la I tak agree with her decision.My late brother tak usah cakap la almost everyday duk tanya I apa yang tak kena about both of them and my mum was devastated yang amat when she's finally decided to leave her ex.Pompreng tu heartbroken to the climaxed and the healing process took about 2 years ok.She was alone and have nobody to talk with cause that time I baru sahaja mendirikan rumah tak bertangga dan duk menyemai benih benih cinta(puih...)with that lahabau dan berpindah ke bandar puaka niang rapek.Yes,am felt bad about that Bell...

Today,Bella adalah sangat happy with her centa agong and our dream job and my mum juga tak bersedih lagi...
***

Jantan twin tower told me yang dirinya itu adalah seorang yang beruwang(dan berbadan beruang)tapi tak bahagia.Tak dapat la I nak nolongnya...
***

Confession:Recently almost everynight I mimpikan Fernando.Inikah yang dinamakan karma???


Friday, May 17, 2013

jantan oil and gas


Just like in my previous post,I adalah pompreng yang tak mengamalkan tradisi banyak jantan ini adalah kerana I tidak lah (perasan)hot dan segatal Kak Hapam fefek merenyam.Jantan jantan in my life is Fernando (centa agung),Bang Hj (centa terlarang yang palesu) and Ash (tak ada centa lagi@current husband lahanat sangat).Jantan yang sedia ada ni lah yang buat my life turn up side down dan yang selebihnya bolehlah di kategerikan as jantan dipinggiran(tak sempat nak jatuh centa).I and tis jantan yang sudah pon berstatus duda anak satu(jantan from the twin tower tu la) known each other forever,dari zaman study sampai la dia bercerai berai and my marriage yang tak serupa kawin ni.Tis jantan juga bolehlah dimasukan in my bff list ok.Personally, tis jantan memang ada ciri ciri jantan pujaan I,gemok macam Bang Hj,humble,baik hati,berbakti pada orang tua dan sporting(pada mata I la) cuma tu la tak terfikir pulak I nak mengorat him dulu(buang tebiat ape?).

Nak dijadikan cerita sejak I coba untuk melupakan Bang Hj yang tak habis habis menagih centa dan menghasut I lari rumah, tis jantan came into my life lagi dan menjadi tempat I mengadu,specially when I was pregnant dulu(bukan cerita dalam bilik tidur ye).Tis jantan selalu ada,pagi petang siang malam.Ada one time tu siap offer nak bagi I duit lagi for beranak's preparation (tak ke bolehlah jatuh centa aku dibuatnya).Si Bella pulak asik la mengusik I,"bakal pak tiri Adam" katanya.Koser tau da la bagi Adam hadiah morahan.I pulak suka cakap"my boypreng dalam mimpi".Gila apa?.Elok la jadi bff only,nak berperasaan ni sangat la geli ok.Bang Hj pulak jealous gila if I tell him about tis jantan.I pulak p gatal mulut cakap kat orang tua tu,"bang, kalau da jodoh I terima je(geli lagi)".I ni binik orang ok!.

Tis jantan ada la bercerita about penceraian him yang menyayat hati itu,(tu la masa kawin dulu senyap senyap je tak bagi tahu I).Kerinduan pada si anak yang jauh dan the ex-wife yang kaki pau.As a friend I selalu nasihat kan him dan diantara nasihat I is,as a jantan yang bergaji banyak I think tak salah spend lebih sikit for the children,buat baik la dengan the ex so the ex will buat baik too so tak ada problem la nak p visit anak nanti,concentrate pada kerja dan p la cari teman pengganti yang lain,tak usah diharap ex-binik yang hidung tinggi tu.Kalau da jantan tu memang la jantan kan.Diam diam nasihat I soh p cari betina lain tu la yang dia buat dulu.Nasib la aku tak gatal p sulam benang benang centa.puih...

I tak ada la kecewa,marah jauh sekali but yang buat I tak faham tu why bila da terkena baru tis jantan terfikir nak cari I?.Ada masa pulak nak tanya my opinion.Masa tengah tiup buih buih centa tu ko senyap je ye.Dasar jantan!I just don't believed when tis jantan told me yang that betina (baru kenal ok)tipu him around 10k then betina tu juga tipu him almost everything about herself.Kalau da betina mata duitan macam tu ko nak aspect apa jantan oi?.Kalau you dapat betina gatal fefek macam Kak Hapam yang dahagakan adegan ranjang semata dan tak reti pau jantan, lain la kan.Itu ke yang dinamakan centa?You da ambik apa from her?Bila da kecewa macam ni hari hari la duk berkeluh kesah.Baru la terfikir nak p kerja over the sea.Dulu everytime I suruh p ada je alasan him,tak nak jauh dari anak la.Tak ke I ni hangin dibuatnya.

All I can say is move on la sana,good luck with your plan and my heart goes out to you.Kesian sangat...







Friday, May 3, 2013

election week punya cerita





Bang Hj bought tis present for Adam when he was in Dubai last month.Itu pon after I showed him the parcel from the twin tower if not bertahun la nak tunggu present from bapak tak jadi.Well,I had a strange dream last night,when I wake up in the morning tadi I feel like kind of freaked,ye la after so many years boleh pulak mimpi serupa itu.Seram ok tengok the binik naik hantu then I pon texted the Hj.

me:bru bangun

mimpi you

Hj: ya ka..mimpi berkaitan apa?

me:mimpi kantoi dengan your wife

Hj: lol

mcm mana cite nya

me:I was at your place with my son

then binik you balik with the kids

but you cool je

tak kisah pon kena tangkap basah

hiks

Hj:lol

abg blk *** sat lagi

nak p election

***

This weekend semua adik beradik I balik to my parent's house include my brother yang da berbulan bulan tak balik nun jauh diseberang laut sana.I'am so happy cause I miss my parent sangat sangat and my dad sure da rindu Adam.Bella pon balik, cause the company already booked the ticket since last week.Sampai 4 kali p tuka ticket dan tinggal la laki mat saleh yang so romantic tu berseorangan.Envy betul I.

Talk about mengundi,most of my friend sibuk la duk berkempen specially through the social networking site dan undi 'em friend bukanlah rahsia lagi.Siap ada yang bergaduh lagi.I will p mengundi juga.The annoying truth is bila orang orang kat kampong I sana siap datang to my parent's house,nak meraih undi then ada one time tu siap suruh I p meeting cause nama I ada dalam list tuan puteri um noo if not berselisih bahu at kedai seringgit sembilan puluh sembilan sen jangan kata nak senyum pandang pon haram ok.Tak ke perangai tu serupa haram jadah.Don't think highly of yourself la,takat keja jaga pintu kat opis wai bee tu ko pikir kelas sangat ke???

***

Lately ni pompreng tu duk la complaint, da malas keja katanya cause the gaji adalah tak penah cukup dan da penat p travels sana sini situ.Kalau boleh nak duk rumah macam I then p buat MBA.I don't think la pompreng like Bella boleh duk rumah diam diam cause pompreng tu da biasa kerja& travel dan pasal duit pulak laki mat saleh, gajinya saja over 40k sebulan,sporting dan bertanggungjawab lagi ok.Pasal nak future study tu memang I sokong sangat sangat la kan.Jangan jadi macam I ni,when I was in bandar puaka dulu my plan is before 30 I nak lari balik KL,ada steady job then nak p buat master.I'll be 30 years old next year ok but yang I mampu buat is balik sini bersama perut yang berisi and that jantan too.I didn't expect pon that jantan agree nak balik sini cause he love that place so much.Kerja memang zero la cause kerja yang I dapat selalunya jauh from my place and low-paid ok if ada yg I suka pulak that jantan tak berkenan.Boleh macam tu pulak,siapa yang nak kerja ni???.I ni tak ada la memilih sangat cause I memang desperate sangat sangat nak p kerja or I will stuck in this house forever.Now I tunggu my pantang habis then I will start cari kerja.Ada ke sapa sapa kat luar sana nak recommend???.About nak future study tu pulak memang tak ada la kan yang I mampu buat is produced the birth's certificate sahaja but I believe 1 masa nanti I boleh future study because tis is dream from my mother.InsyaAllah...

Now since ada Adam semua benda yang I nak buat kena fikir about him too.Actually I ada terfikir nak p duduk over the sea(bersama hati yang terluka,puih...)with Bella at least for 2 or 5 years.Kerja,simpan duit,future study then baru balik sini but Adam just a small kid and he need me badly.Tak mungkin I sanggup pergi jauh dari Adam dan kalau terpaksa sangat pon at least I need to see him once a week.I juga tak terfikir nak pisahkan Adam from the bapak but I know if let say semua ini terjadi that jantan and kaom kerabat akan susahkan I dengan macam macam cara.The worst part is I tak nak suatu saat nanti bila Adam da besar he will blame me for tis.No I can't live without him...

Bella cakap I ni terlalu banyak berfikir.
Ok,just go with the flow...

To anon (in my previous post),tq for your kind words.It's means a lot to me.

***

Kawan Kawan pasebook I duk request Adam's picture.Why la I ni susah nau nak post gambar anak.Ish,satu hal la nak menjawabnya.I tells 'em friend,Adam tak cukup comel so tak koser I nak upload the picture hari hari.Eh,boleh pulak kawan I cakap I ni merendah diri sangat.Yes, I'am and almost everyday I will send the picture to Bella.Rindu Adam,katanya.In fact I memang tak koser ok nak upload gambar anak banyak banyak,cukup la apa yang sedia ada(karang ada yang menyampah pulak,kan mommy Apam)and I don't give a fuck when the nenek mithali duk comments about Adam.Katanya,muka Adam buruk(tak macam muka cucu kesayangan dia).Terang terang la ikut muka kaom kerabat dia sana.Ish...balik nanti I report to my adik beradik...

Can't wait to balik kampong...