Thursday, November 14, 2013

tanpa mu...


I Tak pernah terfikir yang I akan sayangkan Adam this much.... I love Adam since the first day I heard his heart beat.Yes,am not a good mother,tak macam Kak Hapam yang pandai jaga anak(jaga laki&laki I juga).Until today,bila tengok Adam tido hati I retak seribu terkenangkan yang satu masa dulu I pernah terfikir nak buat abortion...

I juga tak akan pernah lupa the day when Adam was born,hari yang penuh dengan air mata, benci dan dendam.Segalanya galanya serba tiada and the worst part is when that jantan threatened me by saying that he would leave me&Adam at the hospital that night.Perangai kalau tak serupa haram jadah memang tak sah.Masa itu I sangat berharap my late brother was still alive to ease the pain...

***

That jantan told me,dia tak akan lepaskan I(ada aku kesah???) cause dia tak sanggup bila berjauhan dari Adam.Hati I yang keras serupa batu ni sangat tersentuh dengan cakap cakap serupa itu.I can feel it,they adore each other.How could I take Adam away from him???

Since berkerja dan berduit ni I adalah sangat teringin nak p holiday(dekat dekat sini pon jadi la) but I tak ada teman.Nak p menyebok ikut Bella kang pompuan tu busy berkerja saja.Sudahnya I yang boring nanti beside tempat Bella pegi mostly is the most expensive place,I ni idak la berduit sangat.I juga nak p buat umrah.Tenangkan hati ku yang always tak keruan.Tipah told me if I nk sana kena ada mahram dan I jug perlu mint izin from my laki then baru la barakah katanya...kalau I nak p umrah pon that jantan tak bagi memang lahabau sangat la...The biggest trouble is I tak sampai hati nak tinggalkan Adam.Macam macam yang I fikirkan.

Lately ni when everytime we both laki binik duk bergaduh that jantan took Adam away from me,babi sangat...I can't imagine what if tiba tiba I naik hantu and decide to berambus from that house sure that jantan tak bagi I bawak Adam.Yes I ada discussed dengan my unofficial lawyer about this and he said that jantan tak boleh ambil Adam dari I but knowing him and the family yang serupa **** ,I tahu they will use Adam untuk susahkan I.

Friday, November 8, 2013

air bawah jambatan




hj:yang

me:bang

hj:abg kat conference now

me:ok

hj:dpt tak :-)

me:dpt(org tua tu sending his picture)
nsem
I miss you
I sedih ni
cause I saw fernando's wedding pict(no I didn't stalk him)

hj:apsal nak sedih...u masih sayang fernando ka????(I hate him ok)

me:xlah
I don't know why
and of course I want him to be happy(no I hope dia tak happy mcm I)
but I sedih jugak
sama mcm I sedih cause you pilih binik you
not me
I sedih you tak sayang Adam

hj:apsal u kata mcm tu kat I
I always syg u.
***

Deep down tetap la I rasa nak call him but I've always been afraid.No,I tak boleh call him cause if I do I terpakasa cakap bohong dan I juga tak nak tipu diri sendiri.I memang tak nak dia happy...

I can't make he love me dan I berjanji tak akan aku merindui dia lagi...